Inspiratie, Meubels

Een hanglamp boven de eettafel, hoe kies je de juiste?

Hanglamp eettafel

Een hele nieuwe keuken of alleen een nieuwe eettafel.. daar hoort natuurlijk een prachtige hanglamp boven! Maar hoe kies jij de ideale hanglamp voor boven jouw eettafel. Er zijn een aantal punten waar je vooraf goed rekening mee moet houden, want je wilt natuurlijk dat die nieuwe lamp perfect binnen het interieur past. Daarnaast moet hij niet té groot zijn, maar ook zeker niet wegvallen in de ruimte. Je wilt dat hij voldoende licht geeft en dat hij ook nog op de juiste hoogte hangt. Het zijn de kleine details waar je rekening mee moet houden. Toch nog best lastig he?! No worries, wij helpen je graag de juiste keuze maken! 

Wat is de grootte van jouw eettafel? 

Oke, we gaan van start! Je hebt dus een hele nieuwe keuken of gewoon een nieuwe eettafel en je wilt daar een mooie hanglamp boven hangen. Bekijk allereerst even goed de ruimte waarin de lamp komt te hangen. Hoe groot is deze ruimte, maar vooral erg belangrijk, hoe groot is de eettafel. Daar komt jouw lamp logischerwijs boven te hangen. Het is niet de bedoeling dat de grootte van jouw nieuwe lamp niet matcht met de grootte van jouw eettafel. Zo is een te grote lamp niet mooi, maar een te kleine lamp ook niet. Deze combinatie moet dus perfect zijn! 

Wij houden vaak rekening met de ‘50%-regel’. Stel je hebt een tafel van een meter lang, dan zal jouw hanglamp ongeveer een diameter van 50 cm moeten hebben. Dit kan natuurlijk variëren op basis van jouw wensen en behoefte. Iets groter of kleiner kan natuurlijk ook altijd! Dit is dan weer afhankelijk van de ruimte waarin jouw lamp komt te hangen. Twijfel jij over wat de beste combinatie is, vraag dan gerust advies! Je kunt bij ons het contactformulier invullen, maar we adviseren je ook graag in onze showroom. Neem dan de afmetingen van jouw eettafel mee (en de ruimte), zodat wij jou goed kunnen helpen. 

Wat is jouw woonstijl?

Als tweede wil je natuurlijk dat jouw hanglamp perfect binnen jouw interieur past. Hierbij kun je gaan voor twee opties. Een hanglamp in precies dezelfde woonstijl als jouw interieur of een hanglamp in een andere woonstijl dan jouw interieur. Het is natuurlijk mooi om een geheel te creëren in dezelfde stijl, maar je kunt ook een echte eye-catcher creëren door te gaan voor een hanglamp in een andere woonstijl. Zo kun je klassiek en modern best goed combineren en is Scandinavisch en chique ook een goede match. En hoe leuk om in een heel strak en modern interieur een prachtige industriële hanglamp te hangen?! 

Natuurlijk heel makkelijk gezegd, maar wij kunnen ons voorstellen dat je het moeilijk vindt om de juiste stijlen met elkaar te combineren. Geen probleem, we got your back! Je kunt je op onze Pinterest pagina laten inspireren door mooie voorbeelden. 

Hanglamp boven de eettafel kopen bij 4Udesigned.nl

Heb je alle informatie verzameld en weet je een beetje wat je wilt, dan kun je bij ons heel gemakkelijk online een hanglamp voor boven jouw eettafel kopen! We hebben een ruim assortiment hanglampen in ons assortiment in verschillende woonstijlen. Zo hebben we een breed scala aan industriële hanglampen, moderne hanglampen, maar kun je ook gaan voor retro of bohemian! Via ons handige menu en met de tips uit deze blog heb jij zo jouw favoriet gevonden! Vind je het toch lastig om zelf de ideale hanglamp te vinden voor jouw eettafel, dan helpen wij jou natuurlijk graag. Kom gezellig langs in onze showroom in Wormerveer en dan adviseren wij je graag! We staan klaar met een lekker kopje koffie en dan gaan we samen kijken welke hanglamp het beste bij jouw wensen past! 

Hanglamp boven de eettafel, wat is de perfecte hoogte?

Kom je niet gezellig langs, maar koop je jouw hanglamp online, dan willen we je nog een kleine tip meegeven! Het is erg belangrijk dat je jouw nieuwe hanglamp op de juiste hoogte hangt. Je zit namelijk niet alleen aan een eettafel om te eten, maar je doet veel meer! Zo werk je aan de eettafel, speel je spelletjes, maken je kinderen misschien wel hun huiswerk en organiseer je gezellige borrels. Erg belangrijk dat het licht dan goed is! Hangt je lamp te laag, dan zit je de hele tijd tegen een lampenkap of frame te kijken, maar hangt je lamp te hoog, dan kijk je rechtstreeks in de lichtbron en dat is ook niet fijn! Wij adviseren daarom dat de afstand tussen de hanglamp en de eettafel minimaal 60 cm tot 80 cm is.