Privacy- en Cookies Policy

PRIVACY- EN COOKIES POLICY

Net als iedere webshop hebben wij persoonlijke gegevens van u nodig om uw bestelling af te kunnen handelen. Wij begrijpen dat u graag wilt weten welke gegevens wij van u nodig hebben, waarom wij deze gegevens van u vragen, wie deze allemaal te zien krijgen en hoe lang de gegevens bewaard worden. In onze privacy policy geven wij antwoord op al deze vragen en meer. Geen kleine lettertjes, geen vakjargon, gewoon in duidelijke taal geschreven. Wij hebben tenslotte niets te verbergen.

 

1. Verantwoordelijke voor uw persoonsgegevens

De verantwoordelijke partij voor het registreren, verwerken en gebruiken van uw persoonsgegevens op de website www.4udesigned.nl is 4uDesigned BV. Via onderstaande contactgegevens is 4uDesigned BV bereikbaar:

• Telefoonnummer: +31(0)75 621 00 15
• Postadres: Esdoornlaan 40, 1521 EB Wormerveer
• E-mailadres: info@4udesigned.nl

 

2. Uw rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens

Wij hechten veel belang aan de bescherming van uw persoonlijke gegevens. U kunt te allen tijde uw door ons verzamelde persoonsgegevens bij ons opvragen, wijzigen, blokkeren of laten verwijderen. Ook kunt u bezwaar aantekenen tegen de registratie, het gebruik en de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u dit wenst kunt u via bovenstaande gegevens (punt 1) contact met ons opnemen.
Mocht u uw gegevens willen wijzigen, verwijderen of blokkeren dan zullen wij hier binnen 30 dagen gehoor aan geven. U ontvangt dan per email een uitdraai van de door ons verzamelde gegevens en wij zullen de door u gewenste wijziging/ blokkering/ verwijdering ook per email aan u bevestigen.
Heeft u klachten of opmerkingen over ons privacy beleid? Wij hopen natuurlijk dat u deze gelijk aan ons meldt zodat wij uw melding meteen kunnen verwerken maar u kunt uw klachten ook altijd melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

3. Welke gegevens verzamelen wij van u en waarom?

Als u iets bij ons in de webshop bestelt is het noodzakelijk dat wij enkele gegevens van u vragen. Deze gegevens zullen wij nooit zomaar vragen, wij vragen hiervoor eerst uw uitdrukkelijke toestemming. Wij registreren en verwerken deze gegevens voor de gehele afwikkeling van uw aankoop. Hieronder leggen wij precies uit welke gegevens wij van u vragen en waarom.

3.1 Account
Wanneer u via onze website een bestelling plaatst dient u zich aan te melden met een reeds bestaand account, een nieuw account aan te maken of de bestelling te plaatsen door éénmalig uw gegevens achter te laten. Als u een account aanmaakt kunt u in de klantomgeving inloggen en uw bestellingen en facturen bekijken, als u de bestelling plaatst zonder registratie kan dit niet. In beide gevallen hebben wij dezelfde informatie van u nodig om de bestelling te kunnen verwerken. Wij hebben onderstaande gegevens van u nodig:

Uw voor- en achternaam: Om uw bestelling aan de juiste persoon te kunnen leveren is het belangrijk dat wij uw naam weten zodat wij deze kunnen vermelden op de adressering. Bovendien kunnen wij uw order gemakkelijk terug vinden in ons systeem als u belt met vragen en/of klachten omtrent uw bestelling en uw factuur- of ordernummer niet bij de hand heeft.
Uw adres(sen): Wij moeten uw bestelling natuurlijk naar het juiste adres kunnen versturen, het is daarom noodzakelijk dat wij uw adres gegevens ontvangen. Ook kan het nodig zijn dat de factuur naar een ander adres gestuurd moet worden dan de bestelling zelf. Het kan zelfs voorkomen dat het klantadres ook nog afwijkt van het factuur- en bezorgadres. Wij bieden onze klanten daarom de optie om 3 verschillende adressen in te geven. Is dit op u niet van toepassing? Dan kunt u gewoon 1 adres ingeven.
Uw emailadres: Wij hebben uw emailadres nodig om de ontvangst en verzending van uw bestelling te kunnen bevestigen en om met u te communiceren. Ook sturen wij, indien u heeft gekozen voor betaling via bankoverschrijving, per email de factuur toe. Uw emailadres wordt tevens gebruikt als aanmeldnaam voor uw klantenaccount.
Uw telefoonnummer: Soms is het fijn om snel te kunnen schakelen. Wanneer wij vragen hebben over uw bestelling, betaling of bezorging is het soms noodzakelijk telefonisch contact te hebben.
Bedrijfsnaam: Indien gewenst kunt u uw bedrijfsnaam bij de bestelling vermelden. Dit is niet verplicht en enkel bedoeld voor zakelijke bestellingen.
• IP-adres: Enkel wanneer u een bestelling plaatst zal uw IP-adres bij uw bestelling worden opgeslagen. Wanneer u geen bestelling plaatst zal uw IP-adres niet worden opgeslagen, uw gegevens zijn dan volledig anoniem. Zie ook punt 6, Cookies.

De door u ingevoerde gegevens worden in uw account opgeslagen zodat u bij een volgende aankoop niet opnieuw al deze gegevens hoeft in te voeren. U kunt deze gegevens op ieder gewenst moment veranderen via de inlog module op onze website of door contact met ons op te nemen. Zie voor contactinformatie punt 1.

3.2 Contactformulier
Via onze website heeft u de mogelijkheid contact met ons op te nemen middels een contactformulier. Alle berichten die via dit contactformulier verstuurd worden komen binnen in het emailaccount info@4udesigned.nl. Dit emailaccount is alleen toegankelijk voor het management van 4uDesigned BV middels een wachtwoord en via een beveiligde verbinding. Het is voor derden onmogelijk om zich toegang te verschaffen tot dit account. Emailberichten in dit account worden 7 jaar bewaard en daarna verwijderd. Als u wilt dat uw emailberichten eerder verwijderd worden kunt u contact opnemen via de mogelijkheden zoals besproken in punt 1.

3.3 Nieuwsbrief
Indien u hier mee heeft ingestemd zal 4uDesigned BV het emailadres dat u heeft opgegeven bij uw account gebruiken om de nieuwsbrief aan u te versturen. U kunt zich hier ieder gewenst moment weer voor afmelden via de link in de nieuwsbrief of door contact met ons op te nemen. Zie voor contactinformatie punt 1.

 

4. Wie krijgen uw gegevens allemaal te zien?

Wij begrijpen dat u graag wilt weten wie uw persoonlijke gegevens allemaal te zien krijgen. Hieronder leggen we graag uit wie toegang heeft tot uw gegevens (zowel intern als extern) en waarom het noodzakelijk is dat deze mensen uw gegevens kunnen inzien.

4.1 Interne verwerkers van uw persoonsgegevens
Om uw bestelling te kunnen verwerken, bevestigen en versturen moeten onze medewerkers in uw order kunnen kijken en contact met u kunnen opnemen. Alleen de medewerkers binnen ons bedrijf die beroepshalve bij deze gegevens moeten kunnen hebben toegang tot het systeem. Al onze medewerkers die toegang hebben tot uw persoonsgegevens hebben een privacy verklaring getekend volgens de wettelijke richtlijnen en zullen uiterst zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaan.

4.2 Externe verwerkers van uw persoonsgegevens
Wij werken met enkele externe partijen samen om onze klanten zo snel en efficiënt mogelijk van dienst te kunnen zijn. Hieronder hebben wij beschreven welke externe partijen uw gegevens wellicht te zien krijgen, waarom het noodzakelijk is dat zij deze te zien krijgen en wat voor afspraken wij met deze partijen gemaakt hebben. Wij hebben met al onze externe verwerkers een verwerkersovereenkomst afgesloten zodat wij zeker weten dat iedereen zich aan de regels houdt.

4.2.1 Logistieke dienstverleners
Afhankelijk van uw woonplaats en de inhoud van uw bestelling kan 4uDesigned BV gebruik maken van externe logistieke dienstverleners om uw bestelling bij u te bezorgen. Wij delen uw naam, afleveradres, telefoonnummer, emailadres en de inhoud van uw bestelling met deze logistieke dienstverleners. Dit alles om er voor te zorgen dat zij uw bestelling correct en zo snel mogelijk bij u kunnen bezorgen en contact met u kunnen opnemen omtrent de bezorging. Logistieke dienstverleners waar wij mee samenwerken zijn DHL International GmbH en TSN Groep. De logistieke dienstverleners waar wij mee samenwerken gaan uiterst zorgvuldig en veilig, volgens de richtlijnen, met uw persoonlijke gegevens om en delen deze niet met derden.

4.2.2 Leveranciers
Een aantal leveranciers bezorgt uw bestelling rechtstreeks vanuit hun magazijn bij u thuis. Om ervoor te zorgen dat de leverancier uw bestelling zo snel mogelijk bij u thuis bezorgt geven wij uw naam, afleveradres, telefoonnummer, emailadres en natuurlijk de bestelling door. Indien u meerdere artikelen heeft besteld krijgt de leverancier alleen de artikelen uit zijn eigen assortiment te zien, niet uw gehele bestelling.

4.2.3 ICT beheer
Onze complete IT omgeving wordt door experts beheerd. Dit is noodzakelijk om onze website en server veilig, bereikbaar en up-to-date te houden. Deze partijen hebben toegang tot al onze klantgegevens en gaan hier vertrouwelijk en volgens de richtlijnen mee om. Deze partijen delen uw persoonlijke gegevens niet met derden.

4.2.4 Boekhouder
Voor de boekhouding maken wij gebruik van een externe boekhouder. De boekhouder krijgt alle bestellingen te zien maar gebruikt deze uitsluitend voor de financiële administratie. De boekhouder deelt uw persoonlijke gegevens nooit met derden. De boekhouder gebruikt de persoonsgegevens uitsluitend voor de uitvoering van de overeenkomst die gesloten is met 4uDesigned BV en zal deze gegevens onder geen enkele omstandigheid voor eigen doeleinden gebruiken.

4.2.5 Incassobureau
Het gebeurt gelukkig bijna nooit maar soms kan er een conflict ontstaan over een betaling. Indien wij hier zelf niet uitkomen schakelen wij de hulp in van een incassobureau. Dit doen wij alleen als uiterste maatregel en proberen wij te allen tijde te voorkomen. Het incassobureau krijgt van ons uw naam, adres, orderbedrag en contactgegevens doorgestuurd. Dit is noodzakelijk omdat zij de verdere afhandeling van de betaling en het contact met u verzorgen.

 

5. Beveiliging van ons netwerk, server en website

Onze gehele IT omgeving is beveiligd en niet toegankelijk voor onbevoegden. Ook onze backups zijn volledig encrypted en kunnen op geen enkele manier uitgelezen worden door derden. Onze server wordt 24/7 bewaakt en gemonitord op security.

 

6. Cookies

Op onze website maken wij gebruik van cookies. Dit zijn kleine bestandjes die bij het bezoeken van onze website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van uw apparaat. De meeste cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Dat betekent dat ze na een bepaalde periode automatisch verlopen en geen gegevens van uw site-bezoek meer registreren. U kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser. Wij gebruiken voor de website www.4udesigned.nl diverse soorten cookies, namelijk functionele, analytische, tracking en social media cookies. Hieronder leggen wij uit welke cookies wij voor gebruiken en voor welk doeleinde deze gebruikt worden.

6.1 Functionele cookies
Functionele cookies zijn belangrijk voor het goed functioneren van onze website en het beschermen van de website. Daarnaast worden deze cookies gebruikt om uw bezoek aan onze website zo makkelijk mogelijk te maken, bijvoorbeeld door te onthouden welke items u in uw winkelwagentje heeft geplaatst en welke informatie u op pagina's van onze website heeft ingevuld.

6.2 Analytische cookies
Naast de functionele cookies gebruiken wij ook analytische cookies op onze website. Analytische cookies worden gebruikt voor het bijhouden van de statistieken voor Google Analytics, zo kunnen wij meer inzicht krijgen in hoe onze bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie met derden delen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Hier hebben wij geen invloed op. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt niet meegegeven, de verzamelde gegevens worden geanonimiseerd aan Google doorgegeven. Wij bewaren deze gegevens 26 maanden, daarna worden ze automatisch verwijderd.

6.3 Tracking cookies
Ook gebruiken wij tracking cookies op onze website. De tracking cookies worden gebruikt om ons advertentie aanbod op uw voorkeuren te kunnen aanpassen en het meten van de effectiviteit van onze campagnes. Hiervoor maken wij gebruik van Google Adwords.

6.4 Social media cookies
Om het mogelijk te maken voor u om informatie op deze website te liken of delen via social media maken wij gebruik van een facebook cookie.


7. Wat doen wij niet met uw gegevens

Wij zullen uw persoonlijke gegevens nooit aan derden doorverkopen. Ook zullen wij nooit andere prijzen aan u tonen dan aan andere klanten, al onze klanten zien dezelfde prijzen op onze website staan.