Inspiratie, Meubels

Ronde salontafels, perfect voor jouw interieur!

Ronde salontafels

Wist jij dat de perfecte salontafel jouw interieur helemaal af kan maken?! De juiste combinatie tussen de bank, het tv-meubel en de salontafel kan zorgen voor een echte finishing touch. Hierbij is de keuze voor een salontafel essentieel. Er is echter wel veel keuze.. Zo kun je gaan voor de salontafel zwart, salontafel industrieel, salontafel wit of weer de salontafel van hout en dan heb ik nog niet eens alles genoemd. Maar wist jij dat ronde salontafels vrijwel perfect staan in elk interieur? Nee?! Nou dan gaan wij jou vertellen waarom. Ben je ook benieuwd naar de andere salontafels? No worries, ook daar zullen wij een klein beetje aandacht aan besteden. 

Waarom de ronde salontafels ideaal zijn voor elk interieur

Eigenlijk is het antwoord vrij simpel; ze zijn veilig en passen perfect in de trends van het moment. Veilig? Ja, misschien heb je nog geen kinderen of ben je zelf niet zo onhandig, maar ronde salontafels zijn erg veilig. Er zijn namelijk geen gevaarlijke hoekjes waar jij (of jouw kind) zich aan kan stoten. Fijn toch? Ook passen ze echt perfect binnen de trends van deze tijd. We zien de organische ronde vormen steeds meer terugkomen in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan de ronde spiegels, ronde schilderijen of ronde vloerkleden. Deze vormen passen perfect bij een ronde salontafel. Zo creëer je dus gemakkelijk eenheid, maar is het ook een mooi contrast tegenover alle ‘hoekige’ meubels. Kortom, perfect voor elk interieur toch?! 

Ronde salontafels, er zijn zoveel voordelen

Ronde salontafels hebben nog veel meer voordelen! Zo zorgt het ronde element bijvoorbeeld voor een speels en ruimtelijk effect. Je doorbreekt ook de ruimte bij het gebruik van ronde elementen. Daarnaast zorgt het ervoor dat jouw woonkamer een stuk minder hokkerig oogt en nemen ronde tafels toch iets minder ruimte in, waardoor ronde salontafels perfect zijn voor elk interieur! Je kunt ze namelijk in kleine woonkamers plaatsen, maar ze passen ook perfect in een ruime woonkamer. Heb je een kleine woonkamer dan kun je kiezen voor een subtiele variant en heb je een ruime woonkamer dan kun je kiezen voor een prachtige salontafel set (of een grotere salontafel). 

Wat past nog meer in mijn interieur

Het is denk ik wel duidelijk dat wij fan zijn van ronde salontafels, maar dat is natuurlijk niet de enige keuze die je kunt maken. Je kunt tegenwoordig namelijk echt ontzettend veel kanten op. Zo hebben wij een ruime keuze in verschillende vormen, kleuren en stijlen. Ben je benieuwd naar ons gehele assortiment? Bekijk dan al onze salontafels online! Hier alvast wat tips om jouw ideale salontafel te vinden! 

Zwarte salontafel

Allereerst de welbekende zwarte salontafel. Het fijne aan een zwarte salontafel is dat ook deze variant in bijna elk interieur past. Ze zijn bijvoorbeeld perfect in een industrieel interieur, maar gaan ook heel goed in een stoer of donker Scandinavisch interieur, waar je lichte en donkere kleuren combineert. Je kunt het zelf natuurlijk zo gek maken als je wilt. 

Salontafel industrieel

Is jouw interieur meer stoer en industrieel, dan is uiteraard de industriële salontafel perfect voor jou! Wij vinden dan vooral de combinatie tussen hout en staal prachtig of zwart en hout. De Salontafel Construction 4 Lades Large Warm Brown is daar een goed voorbeeld van. Het fijne aan deze salontafel is, dat hij ook nog handige opbergruimtes bezit! 

Salontafel hout

Ben jij toch meer van de zachte kleuren en heeft jouw interieur een licht Scandinavisch tintje, dan raden wij jou de houten salontafel aan. Een voorbeeld van de perfecte salontafel van hout is de Salontafel Nola Rond Naturel. Wil je liever een iets donkere variant, dan hebben wij bijvoorbeeld ook nog de Salontafel Set Tweak Mango, welke ook perfect passen in een Bohemian interieur! Het fijne aan dit materiaal, is dat je natuurlijk ook kunt kiezen voor een mooi kleurtje. Zo zijn onze houten salontafels in meerdere vormen en kleuren beschikbaar! 

Ronde salontafels kopen? Wij helpen jou graag!

Genoeg informatie! Je kunt bij ons in ieder geval kiezen uit een ruim assortiment. Wij kunnen ons voorstellen dat je de salontafels misschien liever in het echt wilt bekijken en daarom ben je natuurlijk altijd welkom in onze showroom in Wormerveer. We kunnen dan samen een rondje doen door de showroom van 2.500m2 en kijken welke salontafel perfect bij jou past. Wij geven graag persoonlijk advies en denken met jullie mee! Wil je online alvast wat inspiratie opdoen en onze ronde salontafels bekijken? Neem dan online een kijkje in ons assortiment ronde salontafels

Back to list