Inspiratie, Meubels

Ovalen eettafel, de trend van het moment!

Ovalen eettafel

De ovalen eettafel is eigenlijk nooit weggeweest! Het is en blijft een trend op het gebied van interieur. Een ovalen eettafel is niet alleen stijlvol, maar geeft ook een speels effect aan jouw eetkamer. Daarnaast kun je ook nog alle kanten op met een ovalen eettafel! Heb je een industrieel interieur, ga je voor zwart. Hou je meer van Scandinavisch, dan kun je kiezen voor eiken of mangohout! Wil jij een ovale tafel kopen of ben je benieuwd wat de trends van dit moment zijn? Dan helpen wij jou graag verder! 

Waarom kiezen we allemaal voor de ovalen eettafel?

We kiezen dit jaar massaal voor de ovale tafel, maar waarom is dat eigenlijk? Wat maakt op dit moment de ovale tafel zo populair en waarom is het zo’n trend? Het draait eigenlijk allemaal om gezelligheid. Wie houdt er nou niet van een lang avondje dineren met zijn allen?! De ovale tafel staat bekend om de fijne sfeer die het met zich meebrengt. Iedereen zit ‘rondom’ de tafel, niet recht naast elkaar of tegenover elkaar, en daarom kun je makkelijker gezellige gesprekken voeren! Dit is natuurlijk niet de enige reden waarom de ovale tafel zo’n trend is, want een ovalen eettafel brengt ook nog eens veel voordelen met zich mee! 

Voordelen van een ovalen eettafel

Een ovalen eettafel is bijvoorbeeld perfect voor als je kleine kinderen hebt. Er zijn namelijk geen scherpe hoeken waar je je aan kunt stoten en dat maakt de tafel toch net iets veiliger! Heb je die kleine kinderen niet?! Dan is er ook nog een ander fijn voordeel. Een ovalen eettafel is namelijk ook perfect in kleine ruimtes! Je kunt er, door de afgeronde hoeken, gemakkelijk omheen bewegen en dit maakt deze trendy eettafel perfect voor in smalle ruimtes. Niet iedereen heeft een gigantische keuken of eetkamer en dat maakt deze tafel zeer gangbaar voor elk interieur! 

Een ander voordeel is dat de poot vaak in het midden van de tafel zit. Hierdoor kun je ook veel meer stoelen kwijt dan bij een vierkante of rechthoekige eettafel! Het laatste voordeel geldt eigenlijk voor elke tafel, maar ook de ovale is in meerdere kleuren en varianten verkrijgbaar. Dit maakt dat je de tafel altijd helemaal naar wens kunt maken! Wil jij weten welk materiaal en kleuren helemaal bij dit jaar passen? Dan hebben wij ook daar nog wat tips voor. 

Wat zijn de interieurtrends van 2022? 

Er zijn op dit moment drie kleuren helemaal hot! De volgende drie kleuren zien we in steeds meer interieurs: 

  • Olive spring, een grijsgroene kleur
  • Bright skies, een licht en luchtige kleur blauw
  • Ginger gold, een pure pittige natureltint. Wij noemen het ook wel een warme beige-gele kleur. 

Waarschijnlijk heb je het al een beetje door, maar deze kleurtinten verwijzen naar de natuur. Want ook dat is een trend van 2022, back 2 nature. We gebruiken steeds meer natuurlijke materialen en organische vormen in ons huis. Hierdoor zien we dus ook nog vaker de ronde en ovale vormen terugkomen en past de ovalen eettafel perfect binnen de trends van 2022. 

Wil je helemaal inspelen op deze trends? Dan passen bijvoorbeeld een ovalen eettafel van mangohout, eikenhout, acaciahout of teakhout perfect binnen deze trend. Natuurlijk hoef je niet elke trend te volgen en kun je ook afwijken met kleur en materiaal. Het belangrijkste is dat de tafel past in jouw interieur en dat jij blij bent met de keuze die je maakt. Wij helpen jou graag de juiste keuze maken. 

Ovalen eettafel kopen? Vind jouw favoriet bij 4uDesigned.nl

De ideale eettafel vinden, is niet altijd makkelijk! Natuurlijk heel leuk al die trends en tips, maar wat wil jij eigenlijk?! Welke grootte, welk materiaal en welke kleur past perfect in jouw interieur. Wij van 4uDesigned helpen je graag jouw favoriete eettafel vinden! Kom bijvoorbeeld gezellig langs in onze showroom in Wormer of laat je inspireren op onze website. Je hebt bij ons een ruime keuze aan eettafels. Je kunt niet alleen kiezen voor een ovalen eettafel, maar ook voor ronde eettafels, industriële tafels en nog veel meer! Dus genoeg gelezen en shoppen maar! 

Back to list