Inspiratie, Meubels

Wat is velvet en waarom is het zo’n trend?

Velvet

De trend van het moment, velvet! Een prachtige stof, die jouw interieur net de look geeft die het nodig heeft! Zo’n mooie velvet bank of een prachtige velvet stoel! De eye-catcher die iedere ruimte afmaakt! Wij zijn fan, maar waar komt deze trend dan eigenlijk vandaan? Waarom is de stof velvet nu op dit moment zo populair en wat is velvet eigenlijk? Leer in onze blog alles over velvet en hoe jij jouw woning dé eye-catcher kan geven met een velvet meubel! 

Wat is velvet?

We kennen de stof allemaal, maar wat is velvet eigenlijk en is dit dan hetzelfde als velours of fluweel? Het wordt ons soms niet makkelijk gemaakt met alle termen, maar eigenlijk is velvet hetzelfde als fluweel. Velvet is een Engelse vertaling van fluweel. Velours is echter wel iets anders. Om dit uit te leggen, vertel ik je eerst wat velvet is. Velvet kun je, qua weefwijze, vergelijken met katoen of zijde. Deze stoffen worden geweven met korte, opstaande lusjes. Bij velvet worden deze lusjes echter doorgesneden en hierdoor ontstaan er kleine haartjes. Deze kleine haartjes geven die kenmerkende glans.

Nu kan ik ook goed uitleggen wat velours is en waarom het anders is dan velvet. Dit wordt namelijk op een andere manier geweven, waardoor het vaak wat zwaarder aanvoelt. Hierdoor is velours heel geschikt voor bijvoorbeeld gordijnen. Velours wordt ook vaak wat opgeruwd, waardoor het minder glanzend is en meer structuur heeft. 

Waarom is het zo populair?

Zoals ik al zei, zijn wij groot fan van velvet, maar waarom eigenlijk? Waarom is deze stof op dit moment zo populair. Wij denken dat het komt, omdat het een heerlijk aaibare stof is met een rijke, diepe glans. Dit geeft de stof een warme en luxueuze uitstraling. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat velvet goed te combineren is in verschillende interieurstijlen. Je kunt een industrieel interieur een warm gevoel geven door gebruik te maken van velvet. Of je kunt jouw moderne interieur een luxueuze uitstraling geven met een velvet touch.

Velvet is niet alleen luxe, warm en aaibaar, maar heeft ook een groot voordeel. Het is namelijk sterk en slijtvast, waardoor het lang mee gaat. De specifieke weefwijze zorgt er ook voor dat de kans op haaltjes en lussen minimaal is. Hierdoor blijft je meubel ook nog eens heel lang mooi! Ideaal toch?! 

Velvet gebruiken in jouw interieur, tips and tricks

We hebben al wat voorbeelden gegeven, maar je kunt velvet heel goed verwerken in jouw interieur, omdat het binnen elke woonstijl past (vinden wij). Zo past een prachtige velvet stoel heel goed aan elke eettafel. Heb jij een bar in jouw woonkeuken? Dan kun je kiezen voor mooie velvet barstoelen. Ben jij op zoek naar een lekkere stoel voor in jouw woonkamer? Kies een velvet fauteuil en creëer warmte! En ben je nu echt op zoek naar een eye-catcher.. ga dan voor die geweldige velvet bank! Er zijn dus veel verschillende soorten meubels verkrijgbaar in deze geweldige stof, maar dat niet alleen.. Het mooie is namelijk dat je velvet ook nog in heel veel verschillende kleuren kunt verkrijgen! Zo kun je die warme en luxueuze stof altijd combineren binnen jouw interieur met meubel, maar ook een kleur, die jij wilt. Heb jij een donkere eetkamer, dan kun jij jouw eetkamer kleur geven met oud roze velvet eetkamerstoelen. Heb jij juist al heel veel kleur in jouw interieur, dan kun je gaan voor een beige kleur en creëer je weer rust. De mogelijkheden zijn werkelijk oneindig! 

Hoe hou jij jouw meubels mooi?

Je hebt al geluk dat deze stof dus van zichzelf al lang mooi blijft, maar het is natuurlijk ook handig om zelf goed te zorgen voor jouw meubels. Wij raden daarom aan om gebruik te maken van de Royal Textiel Beschermset. Deze set beschermt en reinigt het velvet. Lees uiteraard goed de gebruiksaanwijzing voor gebruik! Voor de kleine schoonmaak, kun je jouw meubel ook goed stofzuigen. Ruw ook zo nu en dan jouw meubel op, zodat je geen zitspiegel krijgt! Dit kun je gemakkelijk doen met een borstel.  

Velvet meubels kopen bij 4uDesigned

De mogelijkheden zijn dus oneindig en ik kan me voorstellen dat het daarom ook lastig is om een keuze te maken! Geen probleem, want daar helpen wij jou natuurlijk graag mee verder. Zo kun je langskomen in onze showroom in Wormerveer, zodat wij jou deskundig advies kunnen geven. Neem vooral lekker veel beeld mee van jouw interieur, zodat wij je kunnen helpen de juiste keuze maken! Wil je jezelf lekker laten inspireren? Neem dan een kijkje in ons ruime assortiment velvet meubels! Je kunt bij ons terecht voor:

En nog veel meer.. Laat het inspireren beginnen en wie weet zien wij jou snel in onze showroom! 

Back to list